Bra att veta

Här har vi samlat fakta som är bra att veta för dig som bor i en bostadsrätt.

Tagg: Störning från granne

Återställ filter

Grilla

Störning från granne

Det finns inget förbud i lagen som förbjuder grillning på balkongen, men vissa bostadsrättsföreningar och hyresvärdar har trivselregler som förbjuder grillning på grund av att bland annat rök kan störa grannarna.

Rökning

Störning från granne

Det finns inte några regler som förbjuder rökning på egen balkong eller uteplats. Om rökningen är extremt omfattande kan det finnas utrymme för att det omfattas av reglerna om sundhet, ordning och gott skick i fastigheten och styrelsen kan då agera som vid vanliga störningar.

Husdjur

Husdjur, Störning från granne

Föreningen kan inte förbjuda dig att ha husdjur i din bostad. Däremot kan en skällande hund som är ensam hemma betraktas som störning. Föreningen kan ha trivselregler som till exempel säger var hundar får vistas på föreningens mark.

Störning från granne

Grilla, Husdjur, Rättelseanmaning, Rökning, Störning från granne, Störningsjour, Uppsägning/vräkning

Om du drabbas av att en granne stör dig bör du i första hand alltid försöka tala med grannen och få hen att förstå att du blivit störd.

Om inte detta hjälper ska du anmäla ärendet till styrelsen, föreningens vicevärd eller förvaltare. Om störningen är återkommande bör du föra noteringar över när och på vilket sätt du blivit störd. Ytterst kan styrelsen besluta att en bostadsrättshavare som uppträder störande blir uppsagd.

Hittar du inte vad du letar efter?