Brf Gustavslund

HSB Brf Gustavslund består av mellanstora bostadsrätter i relativt låga radhuslängor, 20 enplanshus om 4 rok på 97 kvm och 29 tvåplanshus om 4 rok på 99 kvm. Mellan husen löper gångstråk och varje bostad har en egen liten uteplats i anslutning till entrén, samt en trädgårdstäppa av varierande storlek på baksidan. För att skapa ett grönt kvarter har husen också försetts med sedumtak. Området är helt bilfritt, istället finns gemensam parkering i anslutning till bostäderna.

Inflyttning var i maj 2017.

Arkitekt: Berglund Arkitekter

Se vår film som visar kvarteret här >

Du kan cykla till jobbet, eller ta bussen. Odla blommor och grönsaker i din egen lilla trädgårdstäppa. Låta barnen leka i de närliggande grönområdena, eller längs de bilfria gångstigarna mellan husen. På Gustavslund råder den perfekta balansen mellan ett levande område och rogivande hemmiljö.

I östra Helsingborg, omgivet av typiskt skånska ängar, ligger Gustavslund. Platsen som tidigare var en slätt mellan Ramlösa och Österleden har på bara några år vuxit och utvecklats till en av Helsingborgs nya och mest populära bostadsområden, ett lugnt men samtidigt levande område med närhet till både naturen och staden. Här finns både skola, gym och mataffär.

Mårtenstorpsgatan 101