Brf Åkanten i Ängelholm

HSB Brf Åkanten i Ängelholm

På platsen för det gamla badhuset, precis vid Rönne å, ligger Brf Åkanten med 65 bostadsrätter. Husen är fem till åtta våningar och har en exklusiv framtoning med fina kvaliteter såväl exteriört som interiört. Husen utmärks av vackert tegel, stora fönsterpartier, inglasade balkonger och sedumtak.

Lägenheterna är luftiga och ljusa tack vare de stora ljusinsläppen och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Vi bygger med genomgående hög standard och noga utvalda material. Här finns till exempel vattenburen golvvärme och stora balkonger. En del lägenheter har även en egen takterrass.

Arkitekt: Mathias Persson, Mooi Arkitekter (Tidigare fd Jais Arkitekter)

I juni 2022 mottog Brf Åkanten Ängelholms kommuns arkitekturpris.

Juryns motivering till varför HSB brf Åkanten korades till vinnare av arkitekturpriset:
”Utmärkande är det fina samspelet mellan de omsorgsfullt inpassade byggnaderna, staden och Rönne å. Med inlevelsefullt utformade lägenheter som badar i ljus och utblickar mot vattnet och grönskan, inramade av mönstermurade tegelfasader och väl utformade detaljer i entréer och räcken, lyckas Brf Åkanten med konststycket att både smälta in och skapa ett modernt utropstecken.”

Vill du ta dig en närmare titt på bostäderna så klicka på länkarna nedan. Har du VR-glasögon kan du använda dem för att se bilderna, annars kan du se bostäderna i din mobil/platta eller på din dator.

Här kan du se en bostad om 3 rok >

Här kan du se en bostad om 4 rok >

Här kan du se en bostad om 4 rok i huset närmast Havsbadsvägen >

 

Garvaregatan 2, Ängelholm