Idag erbjuder vi betalningssätt via autogiro, e-faktura och pappersavi. Från 2024 tillkommer möjligheten att få din avi digitalt genom Kivra. Då kan du även välja att betala din avi direkt genom Kivra.


Kom igång

För att komma igång med Kivra, laddar du enkelt ner appen eller går in på kivra.se. Du loggar in säkert med BankID.

 

Var hittar jag mina avier?

Om du redan är ansluten till Kivra och tidigare har erhållit pappersavier kvartalsvis, kommer du framöver att automatiskt få din avi månadsvis via Kivra. Du behöver inte göra ett aktivt val för att få din avi genom Kivra.

Betalar du med autogiro kommer du att få din specifikation digitalt till Kivra om du är ansluten dit. Du slipper därmed pappersspecifikationen.

För dig som betalar med e-faktura kommer ingen förändring att ske.

 

Jag vill få min avi per post även fortsättningsvis

Om du redan är ansluten till Kivra, men inte vill få avierna dit, utan fortsatt via post, loggar du in på Kivra (kivra.se) och väljer Inställningar/Avsändare/Brev och avmarkerar digital post från HSB Nordvästra Skåne.


Betala din avi via Kivra

Att betala via Kivra är enkelt och betalning sker utan fördröjning, på samma sätt som om du hade betalat direkt via din internetbank.

Du kan välja att betala dina fakturor direkt, på förfallodagen eller ett datum som du själv väljer.

Första gången du väljer att betala en faktura i Kivra väljer du vilken bank samt vilket konto som betalningen ska dras ifrån. Du legitimerar dig sedan med mobilt BankID för att koppla ditt Kivra-konto till din bank.

 

Hur vet jag när jag har en avi eller faktura att betala?

Du som får din avi via Kivra kommer att få ett e-postmeddelande när avin finns tillgänglig. Därför är det viktigt att du kontrollerar att dina kontaktuppgifter i Kivra är korrekta.

Om du har valt att betala din faktura på annat sätt än via Kivra skickas påminnelsemejl och notiser i de fall en faktura är ohanterad i Kivra.

 

E-post och notiser från Kivra

Om du inte vill att Kivra påminner dig om ohanterade fakturor kan du markera den som hanterad. Det gör du genom att öppna fakturan och under ”Hantera” finns alternativet ”Markera som hanterad”.

Du kan själv välja vilka mejl och notiser du vill få från Kivra. Detta ställer du in genom att logga in på Kivra och gå till Meny/Mer>Inställningar>Mail & pushnotiser.

Till Kivra.se >