Vem ansvarar för vad

Lär dig mer om bostadsrättsjuridik och vad som är föreningens respektive den boendes ansvar

HSBs normalstadgar är detaljerade när det gäller vem som ansvarar för vad i bostadsrättsföreningen, fast det kan ändå vara svårt att förstå hur man ska tolka stadgarna. Hur gör man när en vattenskada påverkar både föreningens och den boendes ansvar? Vem ansvarar för balkonginglasningen? En medlem vill renovera badrummet, vem byter golvbrunnen? Vem ansvarar för den el som inte syns? En medlem har bytt köksfläkt, kan styrelsen kräva återställande?

Niklas Olsson, jurist på HSB Malmö, reder ut begreppen och ger exempel på vanliga situationer. Niklas berättar även vilka åtgärder som kan kräva styrelsens tillstånd och hur styrelsen kan arbeta med tillsyn.

Under kvällen kommer även Nina Spégel, som är ekonom på HSB men också ledamot i HSB Brf Brunnsparken, att delta. Nina har tio års erfarenhet av styrelsearbete och berättar hur deras styrelse har hanterat olika fall.

Vi kommer att besvara så många föranmälda frågor som möjligt så mejla gärna dina frågor till info@hsbhbg.se senast två veckor innan kurstillfället.

Tillbaka till alla evenemang